info@hbopancevo.rs 063 86 44 357

NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA

Za sva ostala pitanja stojimo Vam na raspolaganju

Šta je Hiperbarična oksigenaciona terapija (mHBOT)?

Ova terapija se danas smatra jednom od najkvalitetnijih prirodnih terapija sa odmah vidljivim rezultatima i to ne samo trenutnim, već trajnim.Koristi se kao osnovni ili dodatni tretman u svim slučajevima kada je došlo do deficita u transportu kiseonika. Kiseonik u uslovima povišenog pritiska u hiperbaričnoj komori, omogućava da pluća prikupljaju i do tri puta više kiseonika, nego disanjem pri normalnom pritisku. Na taj način se stimuliše lučenje supstanci „faktor rasta“ i matične ćelije, koje doprinose lečenju i uspostavljanju normalnih biohemijskih i energetskih procesa u organizmu.

Šta je hiperbarična komora?

Hiperbarična komora OXYSYS 4500 je specijalan uređaj koji provodi hiperbarični kiseonik koji se udiše u uslovima povišenog pritiska. Hiperbarična komora je odlična za sportiste, kako za poboljšanje opšteg stanja organizma, tako i za lečenje povreda. Primenjuje se i u estetske svrhe, kao anti age tretman, jer dovodi do sinteze kolagena i zatezanja kože. Prilikom svakog tretmana gubi se od 400 do 600 kalorija i pospešuje se varenje, tako da može da posluži i kao potpora procesu mršavljenja.

Zašto kiseonik?

 Kiseonik je dah života, univerzalno gorivo i energija života.
 Ne smemo da zaboravimo da ljudsko telo moze da preživi samo oko tri minuta bez kiseonika.
 Kiseonik povoljno utiče na imunoloski sistem organizma.
 Sadrzaj kiseonika je važan za kožu, njen izgled i ten.
 Povećanje nivoa kiseonika u ćelijama ima dugoročan pozitivan uticaj na zdravlje.

Koliki broj tretmana se preporučuje?

Preporučuje se 10 uzastopnih (dnevnih) tretmana u trajanju od po sat vremena. Tretmani se mogu odraditi i dva puta dnevno (jedan prepodne i jedan popodne). Za održavanje rezultata dovoljno je ponoviti dva do tri tretmana na svaka dva do tri meseca..

Ko može da koristi tretmane u Hiperbaričnoj komori?

Za korišćenje Hiperbarične komore starosne granice ne postoje. mHBOT se preporučuje osobama koje žele da sačuvaju mladalački izgled, vitalnost i unaprede svoje zdravlje. Terapija kiseonikom osvežava organizam, olakšava spavanje, popravlja raspoloženje i poboljšava pamćenje.

Da li tretmani u Hiperbaričnoj komori mogu da se koriste u preventivne svrhe?

Sigurno da mHBOT tretmani imaju svoje mesto u prevenciji i kod zdravih ljudi, samim tim što kiseonik ima antibakterijska svojstva, antistres efekat, diže imuni sistem i povećava psihofizičku kondiciju.