info@hbopancevo.rs 063 86 44 357

Kiseonik u službi života

Kiseonik pomaže telu da obnovi svoje sposobnosti samoizlečenja. Uzrok većine naših današnjih zdravstvenih problema je nedostatak kiseonika na ćelijskom nivou. Poznato je da povećan dovod kiseonika u naš krvotok znatno skraćuje vreme oporavka, pomaže našem prirodnom imunom sistemu da odradi posao izlečenja i unapređuje opšte blagostanje, energiju i formu.

Naučni aspekti na kojima se zasnivaju magične moći kiseonika

Zapremina vazduha koji udišemo sastoji se od oko 20,9% kiseonika, 78% azota i malih količina argona, ugljen-dioksida, neona, helijuma i vodonika. Vazduh koji udišemo sadrži čestice kiseonika koje putuju iz naših pluća u crvena krvna zrnca našeg krvotoka.

U normalnim uslovima, ćelije apsorbuju samo 25% kiseonika u svoje mitohondrije – napajače energijom naših ćelija – koje pretvaraju kiseonik i hranljive materije u ATP (adenozin trifosfat), molekul nabijen energijom koji skladišti i daje našem telu energiju za funkcionisanje. Ovaj proces se naziva aerobna respiracija, glavni razlog iz kojeg dišemo kiseonik.

U hiperbaričnoj komori, pritisak gura kiseonik u naša pluća, krvotok i ćelije da bi se povećala stopa apsorpcije u ćelijama. Više kiseonika se doprema mitohondrijama, čime se povećava proizvodnja energije.

Energetski udar

Pluća mogu da apsorbuju više kiseonika pod pritiskom (1,5 – 2 ATA) nego kada se udiše čist kiseonik pod normalnim vazdušnim pritiskom. Sistem cirkulacije prenosi kiseonik kroz čitavo telo da bi pomogao u borbi protiv bakterija i podstakao otpuštanje supstanci koje se nazivaju faktori rasta (kao što su vitamini, hormoni) i matične ćelije, koje potpomažu izlečenje.

U normalnim uslovima, nivo kiseonika u našim arterijama je 100mm Hg. Ako se pritisak povisi na 2 ATA, nivo kiseonika u našim arterijama poraste na 1400 mm Hg, što je 14 puta više nego u normalnim uslovima.

Idealno snabdevanje kiseonikom

Organskim tkivima je potrebno idealno snabdevanje kiseonikom da bi ispravno funkcionisala. Povredjenom tkivu je potrebno više kiseonika da preživi, tako da će hiperbarična oksigenoterapija povećati količinu kiseonika koju krv prenosi da bi se ponovo uspostavili adekvatni nivoi gasova u krvi i funkcija tkiva radi ubrzanja izlečenja i borbe protiv infekcija.

oxysys 4500

OXYSYS 4500

Hiperbarična komora OXYSYS 4500 je specijalzovan uredjaj koji provodi hiperbarični kiseonik koji se udiše u uslovima povišenog pritiska.

Hiperbarična komora je odlična za sportiste, daje energiju i poboljšava opšte stanje organizma. Primenjuje se i u estetske svrhe kao anti-age tretman jer dovodi do sinteze kolagena i zatezanja kože. Prilikom svakog tretmana gube se od 400 do 600 kalorija tako da moze da posluži i kao potpora procesu mršavljenja.